Selecteer een pagina

4G (LTE) veroorzaakt storing op uw televisie!

Icon-webiste-4G

Televisiestoring door interferentie

Interferentie bij kabeltelevisie is het samenkomen van het storingssignalen en televisie signaal op de kabel. Het gevolg hiervan is dat de televisie of digitale decoder het gemengde signaal op moet zetten naar beeld en geluid, omdat niet alleen het televisie signaal maar ook het storingssignaal bij het apparaat aankomt, kan het apparaat hier niet goed mee overweg. Bij analoge televisie is dit te zien als gestoord beeld (ruis of strepen in beeld) bij digitaal signaal zijn blokjes te zien of ontstaat er signaal verlies.

Kabeltelevisie exploitanten als Caiway, UPC en Ziggo verzetten veel werk om 4G Storing tegen te gaan. Ze gebruiken materialen die aan de hoogste vereisten voldoen voor de afscherming van het televisie signaal. Door het gebruik van deze materialen de kans gering dat er 4G storing ontstaat in het televisie netwerk. U kunt er dan ook vanuit gaan dat het signaal wat u ontvangt vrij van storingen is.

Bij gebruik van binnenhuis bekabeling ligt dit geheel anders. Met de verplaatsing van de zenders door de fusie van Ziggo met UPC zitten de zenders in hetzelfde uitzendgebied als dat van o.a. het 4G-signaal, een van de invloerdrijkste storingssignalen. Doordat bijvoorbeeld een storingssignaal als het 4G-signaal binnendringt in het tv-kabelnetwerk, ondervindt u storing op verschillende televisiekanalen. Voorbeelden hiervan zijn TV-West, FOX-sport, NPO Cultura en BBC World News. Door gebruik van slecht afgeschermde materialen is de kans op deze 4G storing zeer groot. Hierbij gaat het niet alleen om de kabels maar ook om connectoren, splitters en versterkers. Als deze geen goede afscherming hebben kan het storingssignaal vrij bij het televisie signaal op de kabel komen.

Wat gebeurt er met uw tv-signaal?

Uw kabel is opgedeeld in zogenaamde transportstreams, waarover uw zenders getransporteerd worden. Een transportstream kan tot 10 digitale zenders bevatten. Televisie-providers gebruiken ongeveer 40 transportstreams om de televisie zenders naar uw huis te versturen.

Omdat de afscherming van de binnenhuis installatie onvoldoende is en/of de kwaliteit van de coaxkabel eenvoudig is, kan het signaal 4G zich bijvoorbeeld gaan mengen met het signaal van TV-West, NPO Cultura, HBO en Fox Sport.

 

Klik op het 4G+ logo om een overzicht te zien van het aantal 4G(+)masten in uw woonplaats