Selecteer een pagina

Audio- en videoinstallatie

Icon-webiste-powerAls u het beste uit uw audio-/videoapparatuur wilt halen, is goed aansluiten met de juiste bekabeling een vereiste. Vaak wordt apparatuur aangeschaft en afgeleverd, of u sluit het zelf aan, maar dan blijken er in de praktijk toch nog dingen niet lekker te werken. In de praktijk blijkt dat veel instellingen nog niet voltooid zijn. De afstanden van de speakers tot aan de “sweetspot” zijn vaak niet of niet goed uitgemeten. Het volumeniveau van de speakers verschillen onderling (surroundinstallatie’s), het geluid van de televisie loopt niet over de speakers of er zit vertraging in, om een paar voorbeelden op te nomen.

Een andere situatie die ook vaak voorkomt is dat er veel handelingen verricht moeten worden om het juiste beeld op de juiste ingang van de televisie te krijgen, en het geluid op de juiste ingang van de versterker. En als dan alles goed is aangesloten dient het nog op de juiste manier ingesteld te worden.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan het juist instellen van het uitsturende digitale signaal van een Blu-Rayspeler of het aansluiten van draaitafel op een surroundinstallatie. of het aansluiten van een iPhone of tablet op een versterker. Kortom, bij een audio-/videoinstallatie aansluiten komt best wat kijken als het op de juiste manier dient te werken.

XINRAM kan daar bij helpen. Bij een eerste inventarisatie wordt er bekeken welke problemen u tegenkomt of wat er niet correct werkt. Daarbij wordt de bekabeling onder handen genomen en de aansluitingen worden gecontroleerd. Vervolgens wordt uw audio- en videoapparatuur op de juiste manier aangesloten en ingesteld. Indien gewenst met behulp van een professionele db-meter voor een optimale geluidsbeleving. Na het aansluiten en inregelen van uw apparatuur wordt alles opnieuw met u doorgenomen, zodat u precies weet hoe u uw mooie apparatuur kunt bedienen.

En dan zijn er nog al die afstandsbedieningen. Inmiddels heeft elk huishouden een aardige verzameling afstandsbedieningen in huis. XINRAM levert volledig programmeerbare afstandsbedieningen waarbij u alle andere afstandsbedieningen weg kunt leggen. Deze afstandsbediening kan voorzien worden van zgn. macro-commando’s waarbij met enkele knoppen alle apparatuur, mits correct aangesloten uiteraard, aangaat op de juiste ingang, op het juiste kanaal.
Na de programmering wordt de werking uitgebreid met u doorgenomen. En wordt er een apparaat vervangen? Dan is de programmeerbare afstandsbediening gewoon aan te passen. Het oude apparaat eruit halen, het nieuwe apparaat invoeren en het werkt weer.

Gemak bedient de mens!