Selecteer een pagina

Goede internetbeveiliging, waarom eigenlijk?

 

Icon-webiste-internetbeveiligingAls u gebruikt maakt van internet dient een goede internetbeveiliging te hebben. Uw besturingssysteem, zoals Windows van Microsoft of iOS van Apple, moet worden ondersteund met updates door Microsoft/Apple en daarnaast is er een virusbeveiliging nodig. Wanneer een van de twee niet voldoende is, bijvoorbeeld omdat u nog met Windows XP werkt, loopt u gevaar.

Maar wat voor gevaar loopt u nu precies?
U heeft het vast wel eens gehoord: “Mijn computer is zo traag!” of “Ineens valt mij internet uit en zie ik allemaal rare dingen op mijn scherm verschijnen!”.

Het internet zit namelijk vol met kwaadaardige en schadelijke software. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld malware, spyware, adware en hackers. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw computer traag wordt, programma’s niet werken en het internet uitvalt. Maar het kan nog verder gaan. Uw persoonlijke gegevens kunnen gebruikt worden, uw bankrekening kan geplunderd worden of uw computer raakt besmet met een virus. En tegenwoordig eisen banken en verzekeraars een goede internet- en virusbeveiliging en een up-to-date besturingssysteem. Zonder dit helpen zij u niet verder en kunnen situaties wel eens heel erg naar worden.

Daarom is het belangrijk, naast een besturingssysteem wat regelmatig updates ontvangt en installeerd, een goede internetbeveiliging en virusscanner te hebben.
Indien u eens wilt weten hoe uw internetbeveiliging ervoor staat, neem dan contact op met XINRAM. Geheel vrijblijvend kan XINRAM een computer-check doen en weet u of u veilig gebruik maakt van internet.