Selecteer een pagina

Optimaliseer uw geluidsbeleving

Icon-webiste-geluidsmetingOptimaliseer uw geluidsbeleving, wat betekend dat eigenlijk?
Om optimaal van uw beeld en geluid te kunnen genieten is juiste aansluiting, installatie en afstelling erg belangrijk, dat weet iedereen…of toch niet?

In de praktijk blijkt het toch net even anders te zijn. Het aansluiten van apparatuur lukt over het algemeen, maar het installeren en vooral de afstelling blijkt in de praktijk toch niet altijd even makkelijk.
Het gevolg daarvan is dat u niet optimaal geniet van de mooie apparatuur die u in huis heeft.

Een praktijkvoorbeeld:
U heeft een mooie surroundinstallatie in huis en daarbij is een mooi microfoontje geleverd die u zo kunt aansluiten en de installatie wordt automatisch voor u ingeregeld, geweldig!

NIET DUS!
Om te beginnen laat de nauwkeurigheid van deze microfoon nogal te wensen over. Daarnaast wordt tijdens het instellen m.b.v. de bijgeleverde microfoon de positie verkeerd bepaald. En dan kloppen de metingen van de toch al eenvoudige microfoon op voorhand niet en wordt uw mooie installatie verkeerd ingeregeld.
En dat is zonde want zo haalt u nooit het optimale uit uw mooie installatie.

XINRAM kan u daarbij helpen!
Door het uitmeten van de afstanden van de speakers en het inregelen van het geluidsvolume per speaker wordt er een nagenoeg perfecte afstelling van uw apparatuur bereikt. XINRAM zet uw speaker waterpas, stelt het db-niveau van uw speakers met een professionele db-meter gelijk en richt de speakers met een geijkte afstandsmeter.

Deze waardes worden vervolgens ingevoerd in het configuratiemenu van uw surroundversterker.

Op uw favoriete kijk- en luisterplek creëert XINRAM uw “sweetspot” waar u kunt genieten van de hoogste kwaliteit van uw geluidsinstallatie.
Maar niet alleen u, ook de (zit-)plaatsen om de “sweetspot” is de kwaliteit van het geluid stukken beter door de ideale geluidsafstelling.

Als u dan naar muziek luistert, of u kijkt een film, levert uw installatie daadwerkelijk waarvoor u hem in huis heeft gehaald:
DE OPTIMALE GELUIDSBELEVING!