Selecteer een pagina

Blokjes op zenders? E-nummer in beeld? Gekraak in het geluid? Mist u zender?

Dan is er een grote kans dat uw tv-signaal wordt verstoord. Dit ontstaat door vele factoren. Denk hierbij aan interferentie (indringen van externe signalen) van LED-verlichting, Wi-Fi, LTE(4G-mobiele) netwerk en ga zo maar door. En als er dan ook nog meerdere tv’s aangesloten zijn op het SOP (SignaalOvernamePunt) zonder op de juiste manier versterkt te worden, worden de problemen erger.

XINRAM’s Televisie Service biedt de oplossing. Vooraf wordt er (vrijblijvend) met u gekeken hoe de kwaliteit van de infrastructuur van uw televisiebekabeling is. Hierbij wordt gekeken naar het aantal aangesloten televisies, de (al dan niet aanwezige) versterking en de kwaliteit van uw televisiesignaal. Tevens wordt er gekeken of uw televisiebekabeling nog voldoet aan de huidige eisen die gesteld worden aan digitaal televisiekijken in Full High Definition of 4K.

Als deze informatie compleet is, wordt er gekeken naar welke externe factoren een rol kunnen spelen. Denk hierbij aan een kabel voor de radio, overige televisiepunten die niet gebruikt worden en open ingangen op uw signaalversterker. Hierbij neemt XINRAM de instellingen van de zenders, de werking van decoder en smart-functies van uw televisie mee.

Tenslotte wordt er met behulp van goedgekeurde, geijkte meetapparatuur een uitgebreide signaalmeting gedaan. Uit deze
signaalmeting valt op te maken wat precies de oorzaak is van de storingen die u ervaart.

Als dat allemaal in kaart is gebracht, wordt er met u een plan van aanpak besproken.

Dit kan zijn het opnieuw installeren van uw tv, of het plaatsen van een signaalversterker. Het komt ook voor dat de volledige bekabeling vervangen en gefatsoeneerd moet worden. XINRAM doet het allemaal.

Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd, wordt alles opnieuw gemeten en gecontroleerd op werking. Daarnaast wordt er gekeken of alle instellingen juist staan en, indien nodig, wordt randapparatuur zoals bijvoorbeeld een dvd-speler of een soundbar (opnieuw) geïnstalleerd.

Door elk jaar bijscholing te volgen bij Hirschmann Multimedia is XINRAM uitgebreide kennis op het gebied van het digitale televisiesignaal. Daarnaast heeft XINRAM regelmatig overleg met de providers om op de hoogte te blijven van de producten en ontwikkelingen