Selecteer een pagina

Traag draadloos internet en uitval Wi-Fi

Icon-webiste-low-wifiTegenwoordig moet alles draadloos met internet verbonden kunnen worden. Thuis het liefst via de Wi-fi. Kijkt u maar eens wat u in huis heeft. Veelvuldig komt het voor dat er een laptop, tablet en mobiele telefoon op het thuisnetwerk (Wi-Fi) zit, maar ook een smart-tv, een printer, een Playstation of Xbox en zelfs verlichting worden vandaag de dag op het draadloze thuisnetwerk aangesloten.
Het komt dan ook regelmatig voor dat het draadloze internet niet volstaat, zoals het door uw provider geleverd wordt. Uitval van de verbinding, slecht bereik, het stoppen met laden van de pagina of de kinderen die tijdens een spelletje roepen dat het internet niet werkt. Herkenbaar?

Maar hoe komt dan nu?
Enkele jaren geleden, zeg maar rond de introductie van de eerste iPad, was het heel gewoon om gebruik te maken van draadloos internet. Er was een laptop in huis, de telefoons konden nog niet allemaal het internet op of ze waren nog aan de prijzige kant. En daarbij had niet iedereen al draadloos internet, wel bekabeld.

Maar toen kwam de eerste iPad en er ging een wereld van gemak voor iedereen open. De Ipad was makkelijk in het gebruik. Vooral omdat je hem niet hoefde aan te sluiten met een internetkabel en je toch goed kon internetten. Geen onhandige, grote laptop of een mobiele telefoon met een piepklein scherm meer.
Iedereen wilde wel zo’n makkelijk, handzaam apparaat waarmee je makkelijk iets op internet kon opzoeken. En dat gebeurde ook. Binnen no-time had iedereen een tablet. De fabrikanten speeld handig in op het gebruiksgemak en gingen meerdere apparaten voorzien van een draadloze verbinding. De smart-phones werden groot op de markt uitgezet en de televisie werd voorzien van internet. Eerst bekabeld, maar al snel ook via de Wi-Fi.
Een gemiddeld gezin had al snel vier tot acht apparaten in huis welke draadloos met het thuisnetwerk verbonden kon worden. En dat gebeurde dus ook.

Alleen…daar zijn de modem/routers, welke door de providers gratis verstrekt worden, niet op gemaakt. Hoewel de modem/routers van de providers de laatste jaren qua snelheid aanzienlijk vooruit zijn gegaan, is het bereik en de bandbreedte (dus hoeveel data per seconde door een verbinding verstuurd kan worden) niet voldoende om meerdere apparaten van een snelle en stabiele draadloze internetverbinding te voorzien.

Wat kunt u eraan doen?
Het beste is om eerst een goede indruk te krijgen van het gebruik in uw situatie. Hoeveel apparaten zijn er draadloos verbonden? Hoe worden deze apparaten gebruikt? Wanneer worden er de meeste apparaten gebruikt? En hoe is uw internetgebruik? Wat voor internet-pakket heeft u bij welke provider? Dit zijn allemaal factoren die een rol spelen bij uw draadloze internet verbinding.