Selecteer een pagina

Wat is Adware en een Hacker?

Icon-webiste-hacker

Als het gaat om veilig te kunnen internetten is het goed om te weten wat de gevaren kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld Adware of een Hacker.
Maar wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld?

Adware

Adware of advertentieondersteunde software is een softwareapplicatie die advertenties weergeeft terwijl het draait. Deze applicaties bevatten ook codes die deze advertenties weergeven in een pop-up- of pop-undervenster of in een ander venster dat verschijnt op het computerscherm. Adware helpt ontwikkelkosten terugwinnen en de prijzen van de applicatie voor de gebruiker laag of zelfs gratis te houden. De inkomsten kan softwareontwikkelaars winst opleveren en motiveren om deze applicaties te blijven ontwikkelen en onderhouden.

Hacker
Een hacker, ook wel kraker genoemd, is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen. Iemand die creatief is en op die manier op zoek is naar gaten in de beveiliging van een systeem en daar ook gebruik van zal maken. Het verschil zit hem alleen in het uiteindelijke doel van de hacker: iemand kan een systeem binnendringen met de bedoeling daar zoveel mogelijk schade aan te richten, maar iemand kan ook een bepaald systeem bestuderen en de gaten in de beveiliging melden aan de betreffende systeembeheerder.