Selecteer een pagina

Tv signaal

Icon-webiste-tvproblemenHeeft u tv signaal via Caiway of Ziggo dan heeft u ook wel eens last van digitale televisie storing. Deze komen voor in de vorm van blokkend beeld, harde geluiden of zelfs melding geen signaal. Dit is vervelend kijken maar ook goed te voorkomen. XINRAM gaat in dit artikel dieper in op het ontstaan en voorkomen van dergelijke storingen.

Wie is waarvoor verantwoordelijk? 
Binnen het televisie netwerk praten we over het klant domein en leveranciers domein. Hierbij is de klant zelf verantwoordelijk voor het klant domein en de leverancier voor het leveranciers domein.

Leveranciersdomein  
In iedere woning met kabelaansluiting komt er in de woonkamer of meterkast een coax kabel binnen. Dit is in vrijwel iedere situatie een groene kabel. Dit is kan alleen afwijken in oudere woningen of appartementencomplexen. Daar is de kabel dan groen. Aan het einde van deze kabel zit een Abonnee of Signaal Overname Punt (AOP of SOP).

De binnenkomende kabel en het AOP, SOP vallen binnen het domein van de provider. Deze is er dan ook verantwoordelijk voor dat de groene kabel in takt is, er een deugdelijk AOP, SOP aanwezig is en het signaal dat het huis binnen komt in orde is. Gemiddeld genomen is een kabel aansluiting geschikt om 3 apparaten op aan te sluiten. Een modem en 2 televisies zou in veel gevallen geen probleem mogen zijn.

Klantdomein  
De bekabeling, splitter, versterker, wandcontactdoos, televisie, enz. welke aangesloten worden op dit AOP, SOP zijn verantwoordelijkheid van de klant. Hierbij kan de leverancier alleen maar een adviserende rol bieden.

XINRAM kan u echter meer bieden dan alleen een adviserende rol. Kijk hier naar XINRAM’s Signaal Service, de oplossing voor uw (radio-) en televisie-signaal problemen.