Selecteer een pagina

De melding “offline” tijdens gebruik van Teams, Zoom of Skype? Wegvallende muziek via Spotify op Sonos? Haperende beelden op Netflix of YouTube? Geen verbinding op de mobiele telefoon terwijl er toch genoeg streepjes gevuld staan?

…iedereen heeft hier vroeg of laat mee te maken.

Uw provider biedt hoge snelheden internet (via glasvezel en coax), het Internetabonnement/All-in One-pakket is goed.

De monteur is al een paar keer langs geweest en zegt dat alles in orde is. De “handige” buurman, de neef die er “verstand” van heeft of een van de kinderen hebben er al naar gekeken, maar eigenlijk is het probleem nog niet opgelost.

Daar stapt de Internet Service van XINRAM in en pakt het probleem vanaf de kern aan. Van het SOP (Signaal Overname Punt) van de provider tot aan het aantal apparaten dat gebruik maakt van het internet. Pc’s, laptops, mobiele telefoons, slimme meters als Toon, Sonos, Smart-tv’s, tablets en noem maar op.

En hoe zijn deze apparaten verbonden met internet? Draadloos? Bekabeld? Via het LTE-netwerk (4G mobiel internet)? Alles in kaart  gebracht om een goed beeld te krijgen waar de verbeterpunten liggen van de problematiek die u ervaart.

Met deze informatie kijkt XINRAM samen met u naar de juiste, passende oplossing gekeken. XINRAM legt uit wat er nodig is om het 
internet in huis weer goed te laten werken. Hierbij kunt u aangeven of u de verbetering van uw internet draadloos wenst (meer bewegingsvrijheid, makkelijker in gebruik) of juist bekabeld (stabieler, hogere snelheden, minder last van interferentie).

Een combinatie van beiden is ook mogelijk (bewegingsvrijheid en stabiliteit).

Het aanleggen van databekabeling, het installeren van een goed werkend draadloos systeem of het vervangen datapluggen, XINRAM neemt het u graag uit handen.

Met de grootste zorgvuldigheid wordt er te werk gegaan. Naast het aanleggen kan XINRAM de bekabeling ook fatsoeneren. Overbodige bekabeling wordt verwijderd, gedateerde bekabeling vervangen en te lange kabels worden ingekort. Daarnaast wordt alles van een label voorzien zodat het duidelijk is welke kabel waar naartoe gaat en waarvoor dient.

Door de bekabeling te fatsoeneren wordt de kans op interferentie verkleint en dat komt weer ten goede van de stabiliteit van het internet.

Nadat het internet snel en stabiel is wordt er gekeken naar de apparatuur die aangesloten wordt op het internet. Is alles op de juiste manier geïnstalleerd? Zijn alle apparaten up-to-date? Zijn de instellingen veilig genoeg? Alles wordt aangepakt om het hoogst mogelijke resultaat te bereiken.

XINRAM gaat door waar anderen stoppen!